Tannregulering for voksne

Føler du behov for tannregulering?

Er du usikker og trenger råd?

 

På en uforpliktende konsultasjon med vår kjeveortoped ved Nesodden Tannregulering får du svar på alle dine spørsmål og informasjon om ulike behandlingsalternativer og dine rettigheter. Bestill time her.

 

Hvorfor tannregulering?

Det er mulig å få tannregulering i alle aldre. Voksne kan trenge regulering av ulike årsaker. Kosmetiske problemstillinger som skjeve tenner kan løses på flere måter, for eksempel med kroner, broer og fasetter. Men, å beholde egne tenner er en naturlig og langvarig løsning med mindre komplikasjoner på sikt. 

Voksne kan lide av bittfeil som har fremkommet nylig eller skyldes uteblitt regulering ved ung alder. Flytting av tenner til uønsket posisjon grunnet tannkjøttsykdommer som periodontitt eller andre forhold kan være andre årsaker til behov for tannregulering hos voksne. Tanntap eller grov tannslitasje er andre forhold som kan melde seg i voksen alder og skape behov for regulering. 

 

Hvordan?

Ved første møte på konsultasjonen skal kjeveortopeden vurdere ditt bittforhold og eventuell behov for tannregulering. Et oversiktsrøntgen og nøye undersøkelse gir kjeveortopeden grunnlag for å diskutere ditt behandlingsbehov og hva du ønsker å oppnå ved eventuell behandling. Hos Nesodden Tannregulering tilbyr vi det siste innen reguleringsfaget og det beste av utstyr. Her får du god informasjon om alternativer som passer deg, før du sammen med kjeveortopeden skal bestemme hvilket alternativ du skal gå for. 

 

Vi tilbyr all behandling innen kjeveortopedi. 

Klassisk tannregulering som er fastsittende apparatur limt utenpå tennene.

 

Usynlig tannregulering som Incognito som er spesiallaget apparatur limt på baksiden av tennene og komplett usynlig, 

Calrity som er tannfargede porselen klosser i stedet for stål utenpå tennene og mindre synlig. 

Alligners som er avtakbare usynlige plastskinner og kan brukes til behandling av mindre bittavvik. 

 

Behandlingens forløp

Behandlingen starter ved avtalt tidspunkt med løpende kontroller.


Når man tar på tannregulering kan tennene føles ømme og litt løse de første dagene fordi de begynner å bevege på seg. Dette går over i løpet av få dager. Det samme kan skje igjen etter kontroller der kjeveortopeden strammer tannreguleringen. Det tar litt tid å venne seg til å ha på tannreguleringen, og munnhygiene blir enda viktigere enn før.

Hygiene

Tannpuss og renhold av munnen er ekstra viktig når man har tannregulering. Hos oss får du grundig instruksjon i hvordan du kan holde din nye tannregulering ren. Tannpuss 2 ggr daglig og skylling med fluor er høyst anbefalt. Bruk av solobørste og tanntråd er også nødvendig for å holde rent mellom tennene og tannreguleringen. Når man har tannregulering på samler seg plakk og bakterier lettere rundt tennene og reguleringen, derfor er det ekstra viktig at holde godt rent for at unngå hull i tenner og betennelse i tannkjøttet.

Behandlingsavslutting

Den aktive behandlingen avsluttes ved at tannreguleringen fjernes. En tynn metallsteng, «retainer» blir limt på baksiden av tennene for stabilisering av tennene. Det er viktig at retainern sitter godt på plass, hvis den løsner må du ta kontakt fort. Det er også viktig å komme på kontroller for oppfølgning av behandlingsresultatets stabilitet. 

 

Samarbeid er nøkkelordet for å lykkes med behandlingen.

Nesodden tannregulering informerer og instruerer pasienten fortløpende. Kjeveortopedi er avhengig av god kommunikasjon og godt samarbeid mellom alle parter. Forutsetningen for at komme i mål til avtalt tid og kostnad er at pasienten møter opp til avtalt time, følger instruksen gitt av reguleringstannlegen og tar god hånd om munnhygienen og reguleringen. 

Vi står alltid klar for å svare på dine spørsmål. Kontakt oss her.

 

Helfo og trygderefusjon

I noen tilfeller kan voksne over 20 år også få støtte til tannregulering. 

  • Bittfeilen er så alvorlig at det kreves både kjeveortopedisk behandling og kjevekirurgi

  • Medfødt manglende tannanlegg av fortenner eller flere enn 2 småjeksler, og lukene i tannrekken skal lukkes kjeveortopedisk eller i kombinasjon med protetisk behandling (krone/bro/implantat)

  • Pasienter med sjeldne medisinske sykdommer (liste definert av det offentlige) som gis rett til refusjon for nødvendig tannbehandling

  • Pasienter med tap av tenner pga tannskade (både med og uten godkjent yrkesskade) hvor kjeveortopedi alene eller i kombinasjon med protetiske behandling gir et tilfredsstillende resultat

  • Rehabilitering ved tanntap og tannvandring som følge av kronisk marginal periodontitt (tannkjøttsykdom)

 

Les her for mer informasjon.