Invisalign – usynlig tannregulering for voksne

Invisalign har blitt populært fordi det er en bra behandlingsmetode for lettere tannstilling-justeringer og fordi skinnene man bruker er lite synlige. Store kampanjer og annonser fra mange tannlegesenter bidrar også til at fler og fler setter i gang behandlingen.


Visste du at spesialister i kjeveortopedi tilbyr Invisalign til samme pris som allmenntannleger gjør? Kjeveortopeden har imidlertid tre års utdannelse i tannregulering i tillegg til tannlegeutdannelsen, mens tannlegen går et weekendkurs for å lære seg teknikken med Invisalign.Invisalign behandlingens forløp er først en avstøpning av tennene som sendes av gårde til teknikker som lager skinnesystem som passer hver enkelt pasient. Denne plast-skinnen skal tres over hele tannbuen og må brukes 22 h i døgnet for at det skal ha ønsket effekt. Med jevne mellomrom skal skinnen byttes ut hos tannlegen. Behandling kommer på alt fra 30 000 – 60 000 kr og tar ca. 1 års tid, helt avhengig av tennenes utgangspunkt.

Kjeveortopeden har mye kunnskap og lang erfaring innen tannreguleringsfaget, i tillegg til at han/hun kan tilby mange alternative behandlinger, også usynlige metoder, som kanskje skulle passe dine behov bedre. Disse har ikke allmenn tannlegen kunnskap om eller mulighet å tilby.

Noen voksne kan også ha krav på refusjon fra HELFO, for eksempel ved regulering etter periodontitt eller hvis man mangler tenner fra fødselen av. Slik refusjon får du kun hos en spesialist i kjeveortopedi.


Uavhengig av hvem du går til er det viktig at du spør om alt du lurer på og får klarhet i hva hele behandlingen vil koste ved første undersøkelse. Du har krav på en skriftlig behandlingsavtale. Spør for øvrig også om hva det vil koste ekstra hvis du ødelegger eller mister en plate. Vær også klar over at studier viser at en del pasienter ender opp med fast regulering etter slik behandling for at de skal bli helt fornøyde.

Det viktigste er at du før behandlingsstart undersøkes riktig og grundig, også med røntgen for å få oversikt over tannrøttenes stilling, for å få vite om dette er rett behandling for deg.


Hos Nesodden Tannregulering kan du være trygg på at den behandlingen du får er den beste i forhold til dine behov og utført av en flink og fagkyndig spesialist, til rimelige priser. Velkommen på en uforpliktende konsultasjon!

Recent Posts

See All