Første besøk/ konsultasjon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ved første besøk hos Nesodden Tannregulering blir behovet for tannregulering vurdert ved hjelp av forskjellige undersøkelser. Kjeveortopeden ser etter eventuelle bittfeil og tar ofte et oversiktsrøntgen, også kalt OPG, der kjevebein, tenner og tannanlegg er synlige. Hvis det foreligger bittfeil informerer vi om det og diskuterer ulike behandlingsalternativer. 

Det blir aldri satt på tannregulering ved første besøk.

 

Når pasient og eventuelt foresatte er enig om å sette i gang behandlingen, trenger vi røntgenbilder, foto og digitale modeller av kjevene, for en grundig planlegging av behandlingen. Først ved neste besøk kan en detaljert plan og behandlingsforløp presenteres og godkjennes av begge parter.

 

Kjeveortopeden ved Nesodden Tannregulering har høye kvalifikasjoner og tilbyr det nyeste innen reguleringsfaget. Ulike bittfeil behandles med ulike metoder. Flere metoder kan brukes til å behandle samme bittfeil.

 

Mange veier leder til Rom. Vi vil skreddersy behandlingen sånn at det passer pasientens behov med hensyn til pasientens egne ønsker for å oppnå et optimalt bitt og vakkert smil. 

 

Noen bittfeil kan behandles med løse plater/gommer, også kalt Avtakbar regulering. Mer kompliserte bittfeil krever Fast regulering, altså klosser/brackets som limes på tennene. Her har man flere alternativer. Enten synlig klassisk tannregulering eller usynlig tannregulering. Usynlig tannregulering kan enten være tannfargede klosser/brackets som Clarity utenpå tennene, eller spesialtilpasset regulering som festes på baksiden av tennene som Incognito. Det kan også være avtakbare plastskinner som Alligners. 

Ta kontakt dersom du lurer på noe.

forside1.jpg