Avtakbar tannregulering

Avtakbar regulering er plate eller gom som kan settes inn og tas ut av pasienten selv. Behandlingen kan brukes ved mindre kompliserte bittfeil eller som førbehandling. Den kan også kombineres med fastsittende tannregulering. Platen/ gommen produseres og tilpasses pasientens bittforhold og behov. 

Plate / Gom behandling kan lage mer plass for tenner, påvirke kjevenes posisjon i forhold til hverandre eller motvirke og eliminere uvaner som tungepress og munnpusting.  

Samarbeid er nøkkelord for vellykket behandling. Det er viktig å sette i gang behandlingen tidlig og følge instruksen du får fra reguleringstannlegen. Husk å holde gommen ren og ha den alltid med ved kontrolltime. 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alligners er en annen type avtakbar usynlig tannregulering som vi kan tilby voksne med mindre korrigerings behov. Her er det plastskinner som er spesialprodusert og tilpasset pasientens tenner og brukes hele tiden, unntatt ved spising. Plastskinnen skiftes ved jevne mellomrom helt til ønsket sluttresultat er oppnådd. Antall utskiftninger varierer og er avhengig av omfanget på pasientens bittfeil.

 

Ta kontakt dersom du lurer på noe.

shutterstock_315468983.jpg
shutterstock_719684176.jpg